home/projects/Bierconcern Online Outlet
our-projects-background

Bierconcern Online Outlet

Voor het brouwersconglomeraat hebben we verschillende toepassingen ontwikkeld, waarbij we kunstmatige intelligentie (AI) en het Internet der Dingen (IoT) hebben gebruikt om verschillende processen binnen het bedrijf te optimaliseren. Van Contract Management Systemen tot Slim Brouwen.

Zakelijke sector
Productiebedrijven, retail
Tijdschema's
Vanaf 2021
Op zoek naar experts?
Productoverzicht

Hoe slimme toepassingen HEINEKEN kunnen helpen bij de ambitie om de best verbonden brouwerij te worden. Van contractbeheer tot voorspellingen op basis van het Internet der Dingen (IoT) en het verschaffen van dashboards aan mensen om beslissingen te nemen.

Innovatie

Kunstmatige intelligentie helpt het bierconcern om een voorsprong op de concurrentie te behouden.

Kenmerken
 • Internet of Things
 • Online data uit Sensoren
 • Bieromzet prognoses
 • Pro-actief onderhoud
 • Temperatuur controles
Functionaliteit samenvatting
 • 01Weersvoorspelling afhankelijke planning
 • 02Management informatie
 • 03Bier volume prognoses
Decoration circle

Internet of Things

iot 5

Bierconcern, een van de grootste ter wereld, heeft onderzocht hoe het gebruik van IoT (Internet of Things) apparaten verschillende aspecten van zijn bedrijfsvoering kan verbeteren, waaronder productie, logistiek en klantbetrokkenheid. Hier zijn enkele voorbeelden van het gebruik van IoT-apparaten door het bierconcern:

 1. Slim Contractbeheer: Het bierconcern heeft een slim oplossing voor contractbeheer geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat elke leverancier en elke klant een contract heeft dat de overeengekomen voorwaarden weerspiegelt.
 2. Kwaliteitscontrole en Voorraadbeheer: IoT-apparaten worden gebruikt om opslagomstandigheden te monitoren en voorraadniveaus bij te houden in het distributienetwerk van het bierconcern. Bijvoorbeeld, temperatuursensoren zijn geplaatst in magazijnen en koelunits om optimale opslagomstandigheden voor bier te waarborgen. Op IoT gebaseerde voorraadbeheersystemen bieden real-time zichtbaarheid van voorraadniveaus, waardoor efficiënt supply chain management mogelijk is.
 3. Slimme Tapinstallaties: Het bierconcern heeft slimme tapinstallaties ontwikkeld die gebruikmaken van IoT-technologie. Deze installaties, vaak te vinden in bars, gebruiken verbonden apparaten om de hoeveelheid getapt bier te monitoren, de niveaus van de vaten te volgen en gegevens over de voorkeuren van consumenten te verzamelen. Deze gegevens helpen bij het optimaliseren van operaties, het verminderen van verspilling en het verbeteren van klantervaringen.
 4. Verbonden Koelers: Het bierconcern heeft verbonden koelers geïmplementeerd op verschillende retaillocaties, waarbij IoT-sensoren zijn ingebed in de koelunits. Deze sensoren monitoren temperatuur, energieverbruik en voorraadniveaus, zodat de koelers efficiënt werken en zijn voorzien van de juiste producten. Gegevens van deze apparaten maken proactief onderhoud mogelijk, helpen bij het plannen van aanvulling van voorraden en bieden inzichten voor merchandisingstrategieën.
 5. Klantbetrokkenheid: Het bierconcern heeft IoT-apparaten onderzocht als middel om klantbetrokkenheid en marketinginspanningen te verbeteren. Zo heeft het bedrijf IoT-technologie geïntegreerd in interactieve ervaringen op evenementen en festivals. Dit omvat verbonden apparaten die gepersonaliseerde interacties mogelijk maken, klantgegevens verzamelen en unieke ervaringen bieden via functies zoals slimme armbanden of RFID-geactiveerde activeringen.

Het gebruik van IoT-apparaten door het bierconcern wordt gedreven door het streven naar verbetering van operationele efficiëntie, kwaliteitscontrole en klantbelevingen. Door de mogelijkheden van IoT te benutten, kan het bedrijf real-time gegevens verzamelen en analyseren, processen optimaliseren en geïnformeerde beslissingen nemen om innovatie te stimuleren en hun algehele bedrijfsvoering te verbeteren.

Proef de digitale innovatie met Sourceful